Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Ahmet Ali Artun ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’na (KUTSO) kayıtlı sigorta acentesi üyeler bir araya geldi.

KUTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, DASK kapsamındaki konular, afet halinde sigortadan yararlanma imkânları hakkında bilgiler verildi.

AFAD Müdürü Ahmet Ali Artun, afetlerin önlenmesi, afet risklerinin azaltılması, önleyici tedbir çalışmaları yapılması, toplumda farkındalığın artırılmasına yönelik faaliyetlere, sigorta acenteleri katkısının çok önemli olduğunu dile getirdi.

2021’in Afet Eğitim Yılı ilan edilmesinden dolayı, geçen yıldan bugüne kadar artarak devam eden eğitim ve farkındalık faaliyetleri hakkında bilgi paylaştı. Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulmasının amaçlandığını belirtti.

DASK kapsamındaki sigorta yaptırma oranının yükseltilmesi gerektiğinin altını çizerek, maddi zarar oluşan durumlarda, söz konusu zararın temin edilebildiğini, bu uygulamalara ilişkin vatandaşların bilgi ve farkındalığının artırılmasının önemli oluğunu ifade etti. Sigorta yaptırma oranının il bazında yükseltilmesi için sigorta acenteleri ile iş birliğinin değerli olduğunu söyledi.

İl AFAD Müdürü Artun, “AFAD ACİL” #TekTuşHayataDokunuş mobil uygulaması hakkında bilgi vererek, bu uygulamayla ilgili videoyu katılımcılarla paylaştı ve tüm vatandaşların bu uygulamayı indirmelerinin faydalı olacağını söyleyerek, bu uygulamanın kullanımının yaygınlaştırılması için herkesin destek vermesini temenni etti.

Toplantının son bölümünde, söz alan katılımcılar, soru ve görüşlerini dile getirdi.

Soruları cevaplayan ve tavsiyelerde bulunan İl AFAD Müdürü Artun, KUTSO’nun iş birliğinden memnuniyet duyduğunu söyleyerek, toplantıya iştirak edenlere teşekkür etti.

 

Haber: KUTSO Basın