Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette üyelerin, şehrin ve iş dünyasının talep, sorun ve çözüm önerileri hakkında dosya sunularak, çözümü için destek talep edildi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Bakan Varank ile yapılan görüşmede şunları söyledi: “Teknoloji ağırlıklı sanayi buluşması konusunda destek talep ediyoruz. Kütahya, savunma sanayi konusunda avantajlı konumda. Bölgesel kalkınmaya yarar sağlayacak çalışmalar yapmak üzere bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Toplumsal eşitlik, bölgesel gelişmişlik farklılıkları ve kümelenme gibi konuları önemsiyoruz. Organize Sanayi Bölgelerimiz dolu, ilimizde son dönemde ihracat arttı. Artan maliyetler nedeniyle pazarı ve gelişmeleri yakından takip ediyor, planlamalarımızı buna göre güncelliyoruz.

Amerika, İngiltere, Almanya gibi ülkelerde devlet destekleri örnekleri, bizde de uygulanabilir. Yüksek enerji tüketen sektörlere, AB ülkelerinde destek veriliyor, ülkemizde de verilmesini umuyoruz.

Kütahya bölgesinde katma değeri yüksek ürünlere yönelmek, başarılı modeller oluşturmak istiyoruz. Teknoloji ağırlıklı, katma değeri yüksek alanlarda kümelenmek, teknoloji ve sanayi ekosisteminde dönüştürülebilir projeler istiyoruz. Yeşil OSB’leri destekliyoruz, Kütahya Altıntaş Zafer OSB’de buna yönelik çalışmalar devam ediyor.

Yurtdışında örnekleri bulunan, kamu, OSB’ler ve odalar iş birliği modellerinin ilimizde ve ülkemizde uygulanmasını arzu ediyoruz.

KUTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tolga Eskioğlu, bölgede yaşanan trafik ve ulaşım sorunlarını dile getirerek, OSB’deki yatırımlar ve istihdama ilişkin bilgi sundu. Eskioğlu, TOBB tarafından OSB’de inşa edilen ve OSB Başkanlığı tarafından desteklenen TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında bilgi vererek, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının oluşturulması açısından önemli bir katkı olduğunu söyledi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kütahya 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Salih Çetiner, yatırımlar ve OSB ile ilgili konularda Bakanlıktan beklentileri dile getirdi.

Göreve seçilen KUTSO Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini kutlayarak sözlerine başlayan ve beraber çalışıyoruz diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, iletilen talep ve sorunlar için destek olacağını belirtti. Katma değeri yüksek ürünlere yönelmenin, enerji verimliliğinin, teknoparkların, yeşil OSB’lerin önemine değinerek, biz sizleri arkadaşlarımız, Bakanlığımızın bir parçası olarak görüyoruz, dedi.

Ziyaretin sonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’a, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat tarafından, Şehit Mehmet Sancaktar Anıtı, günün anısına takdim edildi.