KUTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ESİN GÜRAL ARGAT, MEKSİKA DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard Casaubon görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ve iş birlikleri özelinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard Casaubon, 18 Kasım’da Ankara Sheraton Otel’de bir görüşme gerçekleştirdi. Meksika ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve çalışmaların artması konularının konuşulduğu görüşme oldukça olumlu geçti.

Argat, Meksika’nın Organize Sanayi Bölgesi, üniversiteler ve kamu iş birliğinin geliştirilmesi ve işlerlik kazandırılması konusunda çok önemli bir know how’a sahip olduğunu ve Meksika’nın yatırım ortamının Türk iş dünyasına tanıtılması için karşılıklı iş birliklerinin geliştirilmesinin iki ülke açısından da oldukça cazip olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin ve KUTSO tarihinin ilk kadın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı seçildiğini aktaran Esin Güral Argat, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası faaliyetlerini anlatarak, yeni göreviyle birlikte Türkiye ve Meksika arasındaki ilişkilerin gelişmesi için de Kütahya’yı da içine alan ortak projeler yapmayı arzu ettiğini Casaubon ile paylaştı.

Haber: KUTSO Basın