Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ile Yönetim Kurulu üyelerinin katılımında, KUTSO’nun her bir meslek komitesi ile sektör toplantısı gerçekleştirilmeye başlandı.

Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meslek Komitesi üyelerinin katılımında düzenli olarak gerçekleştirilen sektör toplantılarında, üye işletmelerin sorun ve çözüm önerileri ile talepleri istişare ediliyor.

Bu çerçevede gerçekleştirilen toplantı, eğitim sektöründe faaliyet gösteren KUTSO üyelerinin kayıtlı olduğu 10.Meslek Komitesi ile gerçekleştirilerek fikir alışverişi yapıldı.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ile Yönetim Kurulu Üyelerinin bulunduğu toplantıya, KUTSO 10.Meslek Komitesi Başkanı Ömer Ayvaz ile Komite Üyeleri katıldı.

Toplantıda, özel eğitim işletmeleri olarak faaliyet gösteren üyelerin pandemi döneminden bu yana yaşadığı sorunlar, son dönemlerde enerji, istihdam vb. alanlarda yükselen maliyetler, üyelerin ekonomik durumuna olumsuz etkileri, eğitim ücretlerinde yapılabilecek artış oranının sınırlandırılması, gibi konular, komite başkanı ve üyeleri tarafından dile getirilerek KDV oranının düşürülmesine, devlet desteklerine, teşviklere ihtiyaç duyulduğu dile getirildi.

KUTSO tarafından eğitim alanında yürütülen çalışmalar, yerel ve ulusal makamlara iletilen talep ve görüşler hakkında bilgi paylaşılarak, meslek komitelerinden gelen sektörleriyle ilgili sorun ve çözüm önerilerinin, başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Bakanlıklar olmak üzere, ilgili mercilere iletilerek, takip edileceği belirtildi.

Haber: KUTSO Basın