“Asrın Felaketi” olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak için ilk günden beri seferber olan KUTSO Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hatay’daki “Kütahya Konteyner Kent’in son durumunu yerinde inceledi.

Kütahya Valiliği öncülüğünde başlatılan ve Kütahya Belediyesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO), Kütahya Ticaret Borsası, Simav, Tavşanlı ve Gediz Ticaret ve Sanayi Odalarının destekleriyle Hatay’da kurulacak “Kütahya Konteyner Kent” çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Yapılan yardım ve çalışmaları yerinde incelemek üzere deprem bölgesine giden KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Meclis Başkanı Zeki Altun ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek yaşanan depreme ilişkin başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Hatay’da koordinatörlük görevini sürdüren Kütahya Valisi Ali Çelik ile birlikte KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hatay’a giderek Hatay Vali Vekili Oğuzhan Bingöl’ü ziyaret etti. Hatay’da yaşanan depreme ilişkin başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kütahya Valisi Ali Çelik ve KUTSO heyeti, AFAD Başkanı Yunus Sezer ile bir araya gelerek, Hatay’da yapımı gerçekleştirilen “Kütahya Konteyner Kent” yaşam alanını yerinde incelemelerde bulundu.

KUTSO heyeti ardından, AFAD Hatay İl Müdürü Ahmet Ali Artun’u, Hatay Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde ziyaret etti ve Hatay’da yaşanan depreme ilişkin başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Heyet yaşanan depreme ilişkin başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Son olarak depremden en çok etkilenen illerden olan Hatay’da yapımı gerçekleştirilen Kütahya Konteyner Kent’in ilk etabının kısa sürede kullanıma sunulacağı bilgisi paylaşıldı.

Haber: KUTSO Basın