KUTSO MTAL’Yİ LGS’DE TERCİH EDEN ÖĞRENCİLERE BURS İMKÂNI

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (KUTSO MTAL), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarına göre, okulu tercih edecek başarılı öğrencilere burs, seçkin öğretmen kadrosu, iş yeri açma belgesi, yurt dışı stajı ve iş imkânlarında öncelik tanıyacak.

Amacı, öğrencileri mesleki beceriler üzerine geliştirerek işletmelere teknik ve kalifiye eleman desteğini sağlamak olan ve nitelikli mesleki teknik eğitim vermeyi kendine ilke edinen KUTSO MTAL, 4 alan ve 6 dalda öğrenci yetiştirmeye devam ediyor.

KUTSO MTAL’den ilk %25’lik dilimde okula yerleşen öğrencilere, lise öğrenimleri boyunca burs, staj eğitimlerinde öncelik ve okuldan mezun olan öğrencilere Organize Sanayi Bölgeleri’nde istihdamlarında öncelik verilmektedir. Mezun olan öğrenciler, edindikleri mesleki beceriler üzerine iş piyasasının teknik ve kalifiye elemanlarını oluşturuyor. Okul, sektörlerin ihtiyaç duyduğu bilgiyle donanmış genç nesillerin yetiştirilmesini sağlamakta, bugünün ve geleceğin en önemli sektörlerinden olan otomotiv sektörüne uygulamalı eğitimleri vasıtasıyla donanımlı elemanlar yetiştirmektedir.

Ekonomik büyümeye en büyük katkıyı sağlayan ve yüzlerce alt sektörün ticaret hacmine hizmet eden inşaat sektörünün kalifiye elemanları yine KUTSO MTAL’den yetişmektedir. İnsanların yaşamlarını sürdürebilmesi için temel ihtiyaçlarına hizmet eden, ülkemizde sürekli ve dinamik bir gelişim içinde olan tesisat ve iklimlendirme sektöründe iyi yetişmiş elemanlar KUTSO MTAL öğrencilerinden seçilmektedir.

Mesleki eğitimin her alanında yeterli ve donanımlı olmayı hedefleyen ve bunu başaran KUTSO MTAL öğrencileri, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da başarıdan başarıya koşmaktadır.

KUTSO MTAL, atletizm, halter, hentbol, futsal, futbol ve tırmanış gibi spor alanlarında her yıl il, bölge ve Türkiye derecelerini elde etmeyi başarıyor. Genç, dinamik ve zengin kadrosuyla; akademik, mesleki ve toplumsal her alanda bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden, çağın ihtiyaçlarına ayak uyduran, milli manevi değerlere sahip çıkan, mesleki disiplini davranış haline getirmiş üst seviyede bireyler yetiştirmeye devam ediyor.

Haber: KUTSO Basın