RYSOP TEKNİK EKİBİNDEN KUTSO’YA ZİYARET

Kütahya’da dijitalleşme ve yaratıcılık ekosisteminin geliştirilmesine yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütülen “Rekabetçi Sektörler Programı” kapsamında, Rekabetçilik ve Yenilik Sektör Operasyonel Programı (RYSOP) Teknik heyeti ve Kütahya Belediyesi temsilcileri, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

RYSOP projesinin genel hedefi, amacı ve işleyişinin görüşüldüğü ziyarete, RYSOP Teknik heyetinden Takım Lideri Sezgin Akan, Kilit Uzman Massimo Alvito, Proje Asistanı Abdurrahman Çınar, Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürü ve Nihai Faydalanıcı Yetkilisi Mehmet Zenci, Operasyon Koordinasyon Birimi (OCU) Yöneticisi Tuba Ersoy ve Operasyon Koordinasyon Birimi (OCU) Personeli Pınar Adanalı katıldı.

Ziyarette, Kütahya’nın sosyo-ekonomik gelişimini güçlendirmek, yaratıcı endüstriler sektörünün rekabet gücünü ve kendi ekonomisine katkısını artırmak ve çini ürünlerinin üretim ve tasarımını, marka algısını, yurt içi ve yurt dışı pazar payını geliştirmek amaçlarıyla ilgili bilgi paylaşıldı. Projenin önemli çıktıları arasında olan kurumsallaşma ile iş birliğinin güçlendirilmesi, yaratıcılık merkezi ve ekosisteminin faaliyete geçirilmesi, pazarlama, markalaşma ve ağ oluşturma faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Kütahya Belediyesi tarafından yürütülen ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ile Kütahya Çiniciler, Fotoğrafçılar ve El Sanatları Esnaf Odası ortaklığında gerçekleşen Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, çini sektörünü desteklemek amacıyla yürütülecek faaliyetlerle, Kütahya’da çini sektörünün tasarım, üretim, standardizasyon ve pazarlama konularında ilerlemesi, ürünlerin yerel ve uluslararası pazar payının artırılması hedeflendiği bilgisi sunuldu. Böylelikle, yaratıcı endüstrilerin rekabet gücü artırılarak, Kütahya’nın sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlanacağı da ifade edildi.

Kütahya’da çini başta olmak üzere halk sanatlarından geçimini sağlayanların bir çatı altında toplanıp, gerek üretimde, üretim için gerekli eğitimlerin verilmesinde, gerekse üretilmiş olan mamullerin tek elden pazarlanması ve daha iyi fiyatlarla alıcı bulmasını sağlayacak her türlü organizasyonun yapılmasının sağlanacağı eklendi.

Sanatın ötesinde çininin ekonomik bir alan oluşturduğunu ifade eden Esin Güral Argat, çininin katma değerinin artırılması ve ekonomik anlamda geliştirilmesi gerektiğini belirtti. “Bu çalışma, ekonomik büyüklük açısından destek sağlanabilecek bir çalışma. Daha yaratıcı desenler ve tasarım özelinde çalışılması, bir tasarım ekosistemi oluşturulması gerektiğine inanıyorum. Bu aynı zamanda üretim anlamında gelişmeyi beraberinde getirecektir. Çininin sadece bir süs eşyası olmaktan çıkartılıp, tasarım ve üretim tarafında güçlendirilmesinin, Kütahya’nın gelişmesine de katkı sağlayacağına inanıyorum. Kaynaklar da doğru kullanılmalı. Biz KUTSO olarak bu projeyi, Yönetim Kurulumuz ile birlikte destekleyeceğiz ve bu projenin sürdürülebilir olması için çalışacağız.” dedi.

Karşılıklı iyi dileklerin ardından ziyaret sona erdi.

Haber: KUTSO Basın