KUTSO’DAN DPÜ REKTÖRÜ PROF.DR. SÜLEYMAN KIZILTOPRAK’A ZİYARET

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, KUTSO stratejik planı çerçevesinde sorumlulukları, yaptıkları çalışmalar ve katkılarıyla ilgili söz alarak kendilerini tanıttı.
Ziyarette, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, KUTSO’nun Üniversite-Sanayi iş birliği projelerinden olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü tercih eden öğrencilere burs desteği verilmesi, Üniversite-Sanayi iş birliği ile Mentee-Mentorluk projesi kapsamında öğrencilere tecrübe paylaşımı sağlanması hakkında bilgi verdi.
Kütahya’da nitelikli insan kaynağına ihtiyacı, Kütahya’nın marka şehir olması, imalat sektöründe ara eleman ihtiyacı ve bununla birlikte, KUTSO’nun KDPÜ ile iş birliği yaparak, Eskişehir yolundaki binasının Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu olarak kullanıma tahsis edilmesi konuları dile getirildi.
KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, KDPÜ ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) öğrencilerinin gelecekte nitelikli akademik lider olmaya cesaretlendirmek adına Akademik Lider Yetiştirme Programı’nın amaçlanması ve bu projenin Harvard Üniversitesi’ne sunulmasından bahsetti. Ayrıca, KUTSO bünyesinde kadın girişimcilere teşvik ve destekler hakkında danışmanlık ve rehberlik yapmak amacıyla açılışı yapılan Kadın Girişimcilik Ofisi’nden bahsetti. Bölgede motivasyonu sağlamak amacıyla kadın girişimcilik yarışması hakkında bilgi verdi. TR33 bölgesini kapsayan “Ege’nin Girişimci Kadınları” yarışması duyuruldu. 22 Kasım tarihinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde ödül töreninin yapılması planlandığını belirterek destek istedi. Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, kadın konusu, bölgesel gelişmişlik ve kadının iş hayatında ve girişimcilikteki yeri ve önemini vurguladı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Üniversiteden ne bekliyorsanız destek olacağız ve ne gerekirse el birliğiyle yapacağız, bina desteğiniz bize çok önemli bir katkıdır.” dedi.
Ödül takdiminin ardından karşılıklı iyi dileklerin sunulmasıyla ziyaret sona erdi.
Haber: KUTSO Basın